Велика шанса за Канаринце

Раднички је прегрмео гостовање у Пећинцима и успео да остане непоражен. Сада је на програму нови дерби јер у госте на Делијски Вис стиже екипа Новог Сада која је у прошлом колу надиграла фаворизовану екипу крушевачког Напретка.

После три ремија за редом, фудбалери Радничког имају прилике да на свом терену забележе 15. победу у сезони и тако се више приближе испуњењу циља, пласману у Суперлигу. У претходна 3 меча, нишки Реал је освајао по један бод у дуелима са Младошћу из Лучана, Телеоптиком и Доњим Сремом, са којим је Раднички играо у суботу.

„Јављају се одређене промене на боље, има побољшања у игри. Желимо да то надоградимо у наредном мечу и да дођемо до успеха. Неће бити лако, имамо озбиљног противника. Нови Сад долази разочаран, водио је 2:0 против Напретка, на крају је ремизирао. Имају одличне појединце, квалитетан шпиц и искусни су у овом рангу. Очекујем добар и квалитетан меч„, рекао је Илић.

Илић и даље неће моћи да рачуна на комплетан састав због нових повреда. Бојан Дојкић има руптуру мишићне масе и 15 дана ће бити ван строја. Александар Петровић после стомачног вируса није потпуно спреман за први тим према речима тренера. Братислав Пејчић и даље има проблема са колоном, а Александра Симова очекује операција укрштених лигамената за 2 дана.

„Немамо неко посебно решење. Бојан Стаменковић ће играти на месту Дојкића, а Милош Петровић као штопер. Постоји неостварен баланс између линија тима. Катастрофалан распоред се одражава ма физичку спрему екипе. Верујем да ће из недеље у недељу бити боље„, истакао је Александар Илић.

Нови Сад је одиграо храбро, и резултат такве игре Напредак је морао да јури резултат и на крају извукао један бод. Израбаници Јосифа Илића имају прилику да покажу да партија из прошлог кола није случајна, већ да се тим налази у одличној форми.

Новосађани стижу на Делијски Вис без Бојана Илића и Слободана Јаковљевића који ће због парних жутих картона остати у Новом Саду.

Канаринци су и даље у игри за једно од два места која воде у Суперлигу. Против себе ће имати лидера првенства и победом у Нишу најавили би озбиљну кандидатуру за суперлигашки статус, док би поразом окончали своја надања да се наредне сезоне нађу у елитном рангу.

Да има места надању у тиму жуто – плавих говори и податак да је последњи меч одигран у Нишу управо припрао Канаринцима. Четири меча одиграна у Нишу иду, ипак, у корист Радничког, два тријумфа уз један реми и један тријумф Новог Сада.

Стадион: Делијски Вис
Судија: Драган Крстић
Време: Среда, 16:30



извор:srpskifudbal.rs