Илић: Подбацили смо у Инђији

Одиграли смо најлошију утакмицу у досадашњих 27 кола, али смо у Инђију отишли ослабљени због повреда и парних картона, што не може да буде оправдање – каже Јосиф Илић.

Фудбалери Новог Сада, према признању шефа стручног штаба Јосифа Илића, одиграли су најслабију утакмицу у досадашњем делу првенства на гостовању у Инђији, чиме су наставили серију од пет утакмица без победе.

- Одиграли смо најлошију утакмицу у досадашњих 27 кола. У Инђију смо отишли ослабљени због повреда и парних картона, што не може да буде оправдање. Поједини играчи нису испољили победнички менталитет. Имали смо привидну иницијативу током већег дела сусрета, али је јаловост у фази напада била очигледна. Зечевић, који се по први пут нашао у улози центарфора, и Мишан нису успели да надоместе изостанак Туфегџића и Бајића.Екипа Инђије била је могу слободно рећи боља за тај један гол који је постигао најбољи актер сусрета Томчић - рекао је Јосиф Илић.

За викенд се игра градски дерби, а Сланобарци су у успону форме. - Определили смо се да у финишу сезоне шансу укажемо млађим играчима и онима који су раније имали скромнију минутажу, па отуда и осцилације у нашој игри, што је и очекивано. Пролетер има веома квалитетан и компактан тим, али чар градског дербија је увек присутна. Идемо да се надигравамо и да појуримо три бода. Радује нас чињеница да ћемо бити јачи за неколицину играча - оптимиста је Илић.

Владимир Туфегџић и Бојан Илић се опорављају, док је повреда Ненада Лазаревског озбиљније природе и његов повратак на терен је одложен још неко време. Талентовани Филип Бајић борави тренутно у Италији на међународном кампу и требал би да се прикључи жуто - плавом јату за неколико дана.

извор:дневник