Најава: Градски дерби на Детелинари

Фудбалери Новог Сада на свом терену угостиће екипу Пролетера, Новосађанима је после пораза од Инђије победа неопходна како би повратили самопоуздање.

Две новосадске екипе састаће се у суботу поподне на „Детелинари“ у борби за што бољи пласман и врх табеле. “Канаринцима“ је победа неопходна како би повратили самопоуздање и после пораза од Инђије пред својим навијачима дошли до победе.

Фудбалери Пролетера после победе против Доњег Срема мотивисани долазе у комшилук жељни победе и нова три бода. Три победе у пролећном делу шампионата биле су довољне да се екипа Пролетера нађе на седмом месту са 42 бода.

Канаринци су у нешто незгоднијој ситуацији, шест кола пре краја налазе се на десетом месту са 39.бодова, предност за Пролетером није велика, те би победа на домаћем терену повратила Новосађанима самопоуздање и омогућила им сигурно место на средини табеле.

Последња два тренинга Канаринци нису одрадили из протеста против неисплаћених плата које им касне, па је под знаком питања колико ће ући спремни и вољни у овај сусрет.

Међусобни дуели ових екипа су изједначени, по једну победу и један реми имају обе екипе.Јесенас је Пролетер био бољи, и голом Рашлована из пенала у 86. минуту дошао до победе.

У тиму „канаринаца“ неизвестан је наступ Јаковљевића због картона, као и Туфегџића, Лазаревског због повреда, а неизвестан је и капитен Миловац. У екипи Пролетера због суспензије изостаће Ђуро Зец, па ће тренер Лалатовић уз неколико кадровских проблема на терен извести комбинован састав.

Уз ривалство и међусобну жељу за победом обе екипе, играчи оба тима очекују пуну подршку публике са трибина, па све љубитеље фудбала који у суботу одлуче да оду на „Детелинару“ очекује леп дуел.



Стадион: Детелинара
Судија: Владо Глођовић
Време: Субота, 17:00

Извор:srpskifudbal.rs