Градски дерби: За очи, душу и престиж

Градски фудбалски дерби Прве лиге Србије игра се на Детелинари у суботу и почиње у 17 часова.

Суботње поподне у Новом Саду обележиће изазовни фудбалски дерби између градских ривала Новог Сада и Пролетера. Јесенас су славили Сланобарци, голом Секуле Рашиована у 88. минуту, освојили су бодове и уједно прекинули непријатну традицију без победе у дуелу са канаринцима.

Ривали дерби дочекују у сличном расположењу, али по скорашњим резултатима у различитој форми. Жуто - плави су пет утакмица без победе, док су Сланобарци шест утакмица без пораза (четири ремија и две победе). Поред одређених кадровски проблема, на Детелинари је пала мала сенка дводневног штрајка играча, који се на задовољство свих завршио договором руководства и фудбалера.

Искусни тренер канаринаца Јосиф Илић очекује квалитетну фудбалску представу и прижељкује победу.

- Очекује над градски дерби у ситуацији када је моја екипа да тако кажем гладна бодова и победа. Комшије играју у заиста завидној форми и њима препуштам улогу благог фаворита. Покушаћемо да им се реванширамо за јесењи пораз. Убеђен сам да ће утакмица бити добра и квалитетна, као и све претходне. Играчи се добро познају, другари су и ван терена што ће бити прилика да публика највише профитира. Имамо кадровски проблема, највећи хендикеп биће нам изостанак првог стрелца Владимира Туфегџића, ван строја су и Лазаревски и Чековић. Томислав Требовац ће меч пропустити због парних картона, а радује нас повратак Филипа Бајића са кампа из Италије - рекао је уочи дербија Илића.

Чета са Слане баре одушевила је победом и игром у дербију с Доњим Сремом и на крилима тог успеха стижу на Детелинару. Градски дерби је традиционално за играче инспирација , а посебно због чињеница да је више играча Пролетера носило жуто - плави дрес.

- У право време смо стигли у форму и са пуно оптимизма улазимо у утакмицу која је битна и због престижа. Најлепше и најслађе победе остварују се у оваквим сусретима, а по правили гледаоци уживају. Нови Сад је запао у резултатску кризу, као и ми на почетку пролећне трке, с тим што је чињеница да нас то неће заварати. Биће то борба нерава,изузетно тежак меч, али се надам да ћемо наставити серију победа, што значи да рачунамо на успех и на Детелинари. Сви играчи су спремни, једино ће Ђуро Зец изостати због картона - рекао је првотимац Пролетера Данило Секулић.

Утакмица на Детелинари у суботу почиње у 17 часова.


извор:дневник