Градски дерби: Недостајали само голови

Кренули су офанзивно канаринци и већ у првом минуту припретили Богуновићу. Након продора по левој страни Гарић је упослио Роксу на другој стативи, али је Богуновић сигуран.

Градски дерби на Детелинари између Новог Сада и Пролетера на Детелинари завршен је најнепопуларнијим резултатом 0:0. Ипак, бројна публика на трбинама имала је прилику да ужива у лепој фудбалској представи, у којој су само фалили голови, а освојеним бодовом више могу бити задовољни Сланобарци који су наставили низ од седам утакмица без кикса. На другој страни, жуто - плави упркос бољој игри у две трећине сусрета нису успели да прекину серију од шест утакмица без славља.



Кренули су офанзивно канаринци и већ у првом минуту припретили Богуновићу. Након продора по левој страни Гарић је упослио Роксу на другој стативи, али је Дејан Богуновић био сигуран. Пролетер је прву шансу имао у 6. минуту када је Обрадовићев пут са 15 - так метара завршио тик изнад гола Ристића.
Уследио је офанзивни талас жуто - плавих али су шансе Роксе у 15. и 18. и ударац Миловца у 29. минуту пропале јер су испред себе имали расположеног Богуновића. Пет минута касније поново је агилни Обрадовић био у прилици да донесе вођство Пролетеру. Тукао је фудбалер гостију са неким 18 метара искоса, а лопта завршила тик уз десну стативу Ристића. Најбољу шансу у првих 45. минута за канаринце пропустио је Туфегџић на сјајну асистенцију Бојана Илића. Хитроноги Илић са центра је одлично пронашао утрчаог Туфегџића у петерцу, али је у дуелу са Богуновићем лопта отишла тик изнад пречке.



У другом полувремену темпо игре је спласнуо. Изабраници тренера Лалатовића имали су више лопту у поседу, а најбољу шансу да савлада Ристића пропустио је Галић у 56. минуту. Акција је кренула од Саше Богуновића који је несебично лопту проследио Обрадовићу, а овај пребацио на другу статиту утрчалом Галићу који је остао кратак на петерцу, а лопта је завршила у гол ауту.



До краја утакмице, играчи оба тима опробали су шут из даљиње. Најпре је Илић у 60. минуту топовски послао лопту тик уз пречку, а одговорио му је на другој страни Секулић. Ударце Бајића, Филиповића и Илића у последњим секундама меча, успешно је укротио најбољи актер сусрета Дејан Богуновић.






Нови Сад - Пролетер 0:0

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 600, судија: Владимир Глођевић (Врбас). Жути картони: Гарић (Нови Сад), Танасин, Жигић и Десница (Пролетер).
НОВИ САД: Ристић 7, Скопљак 8, Вучковић 7, Јаковљевић 7, Кавчић 7, Гарић 7, Балабановић 7, Илић 8, Рокса 8 (од 67. Бајић 7), Туфегџић 8 (од 80. Филиповић -), Миловац 7 (од 75. Миловац).
ПРОЛЕТЕР: Д. Богуновић 9, Танасин 7, Ђулић 7, С. Богуновић 7 (од 90. Пекез - ), Жигић 7, Десница 7, Рашиован 7, Обрадовић 8 (од 88. Виславски), Красић 6 (од 59. Вукасовић 7), Секулић 8, Галић 8.

извор:дневник