Илић: Дерби оправдао очекивања

Као што су и најављивали, фудбалери Новог Сада и Пролетера уприличили су добру фудбалску представу на Детелинари и права је штета што су бројни гледаоци остали ускраћени за голове. Када се сумирају утисци исход меча је реалан и праведан.

Нападачи канаринци нису успели да прекину голгетерски пост од утакмице са Младим радником, па сада имају низ од шест утакмица без победе.

- Дерби је оправдао очекивања, а публика је видела квалитетан дуел два уједначена ривала. Ми смо јурили победу у овој утакмици, гости прилику да остану непоражени. Очигледно је да је моја екипа у паду форме, поготово се то односи на учинак у нападу и реализацији.Одлично смо одиграли две трећине утакмице, да би темпо опао у наставку. Према шансама које смо направили били смо ближе победи, али је њихов голман био сјајан - рекао је тренер Новог Сада Јосиф Илић и наставио: - Шест утакмица смо без победе. Држали смо већи део првенства форму на завидном нивоу коју је пратио и бодовни учинак. Оног момента када смо проценили да немамо шансе да се умешамо у борбу за пласман у Суперлигу, шансу смо указали млађим играчима и онима који нису имали запажену минутажу, што се осетило у нашој игри.Наставићемо с том праксом, момци су то заслужили својим квалитетом и радом, а ситуација на табели је таква да мирно дочекујемо завршницу првенства.


У табору Сланобараца, највише захваљујући голману Дејану Богуновићу, задовољно трљају руке јер им је ово седма утакмица без пораза (пет ремија и две победе).
- Обрадовао ме је добар одзив публике, мада сам, ипак, очекивао још више гледалаца. Једна и друга екипа су заслужиле честитке за добру и пожртвовану игру. Нови Сад је традиционално неугодан ривал за нас, али смо успели да извучемо бод на Детелинари. Права је штета што Галић није искористио стопостотну шансу, но када се све сабере сматрам да је реми најправеднији - рекао је тренер Пролетера Ненад Лалатовић и додао: - Нама је било најбитније да подигнемо форму у односу на јесењи део када смо доста бодова губили на страни. Успели смо да то поправимо овог пролећа, отуд и не треба да чуди успешна серија. Поправили смо реализацију, играмо леп фудбал и мислим да се против нас нико није наиграо, нити може да рачуна на сигурне бодове. До краја ћемо се трудити да остваримо што бољи пласман.
Наредног викенда фудбалери Новог Сада гостују Чукаричком, док ће Пролетер у дербију кола угостити краљевачку Слогу.

Извор:дневник, srpskifudbal.rs