Пораз у сенци бојкота дела Канаринаца

Чукаричани су се, после четири ремија код куће, реванширали Новом Саду за пораз на Детелинари и продужили наду да би могли до опстанка. Гости су им олакшали посао јер су дошли са само 12 играча.

Наиме, 16 играча је из протеста одбило да отпутује на Баново брдо због неисплаћених зарада. То је и највећи разлог пораза Канаринаца. 

Боље су почели гости, јунак у првих десет минута био је голман Боривоје Ристић. После шута Томанића запливао је кроз ваздух и уписао прву одбрану, брзо је још једном интервенцијом, после ударца Бајића, исправио кикс Драгићевића пославши лопту у корнер, који су канаринци хтели директно да претворе у гол, али је Ристић и трећи пут заблистао.

После акције са Стојиљковићем шутирао је Мисини, а истакао се други Ристић на голу Новог Сада. Четири минута касније Мисини је из повољне позиције промашио целу лопту. Чукарички је прекинуо дуг голгетерски пост на свом терену у 39. минуту, поново је центрирао Мисини, а Стојиљковић надвисио одбрану и ударцем главом погодио мрежу.

Офанзива брђана је настављена после одмора. Канаринци су, међутим, морали поново на центар када је истекао сат времена, центрирао је Мисини, а Ивановић савладао Дарка Ристића и уписао првенац. Гости су и трећи пут капитулирали после шута главом, а центаршут је упутио Поповић. Прилику за почасни погодак Новосађана прокоцкао је у надокнади времена Туфегџић, Ђурић је рутински изнео лопту испред гол-линије.

Чукарички - Нови Сад 3:0 (1:0)
БЕОГРАД: Стадион Чукаричког, гледалаца: 200, судија: Маслаковић (Ниш), стрелци: Стојиљковић у 39, Ивановић у 60. и 62. минуту, жути картон: Зечевић (Нови Сад)
ЧУКАРИЧКИ: Ристић 8, Петровић 7 (од 68. Јанковић -), Поповић 7, Ђурић 7, Драгићевић 7, Грбић 7, Михајловић 7 (од 81. Џикнић -), Радојевић 7, Ивановић 8, Мисини 8, Стојиљковић 8 (од 64. Ламбулић -).
НОВИ САД: Ристић 6, Мијић 6, Зечевић 5 (од 68. Јововић -), Балабановић 6, Бајић 6, Илић 5, Рокса 6, Вучковић 5, Томанић 6, Мишан 5, Туфегџић 5.