Шеснаесторица играча у Штрајку

Зоран Миловац вратио капитенску траку. - Управа жели да новонасталу ситуацију реши мирно и без трзавица. 

Фудбалери Новог Сада поражени су на гостовању Чукаричком са 0:3. Ипак, убедљив пораз у сенци је новог штрајка сениорског погона који је почео у петак поподне. Слична ситуација била је и прошле недеље, када се дводневни штрајк завршио доласком председника Синдиката фудбалера Србије Мирка Поледице, који је посредовао између управе и играча. Тада се чинило да је договор, на обострано задовољство, трајно постигнут.

У прошли петак играчи су поново ступили у штрајк, према њиховим речима због непоштовања прошлонедељног договора око динамике исплате другог дела дуговања.Један број првотимаца је одлучио да прекину штрајк и путовали су на утакмицу са Чукаричким.

На молбу да прокоментарише дешавања у клубу, генерални секретар Ранко Ђуровић је рекао:

- Од преузимања клуба прошло је нешто више од годину дана. Да будем јасан, нова управа преузела је све обавезе од којих ни једног тренутка није бежала. Желимо да проблеме решимо на обострано задовољство. Имамо дуговања према јавним предузећима, добављачима и другим фирмама, а до овог момента измирили смо раније дугове у висини од 300.000 евра. Управа жели да новонасталу ситуацију реши мирно и без трзавица. Клуб ће уторак издати званично саопштење и понудити решење новонастале ситуације, односно штрајка једног дела првог тима - казао је Ђуровић.

Према сопственој одлуци, сад већ бивши капитен Зоран Миловац саопштио је став шеснаесторице играча који су у штрајку:

- Прошлог четвртка, на састанку управе и играча, а коме је присуствовао и Мирко Поледица, постигнут је договор да се дуговања измире у два дела- 11. и 18. маја. Први део смо добили уочи утакмице с Пролетером, али је други део плате изостао. Како смо се раније договорили нас 25 фудбалера, а на основу документа који је саставио Поледица, ступили смо у штрајк и немамо никаквих обавеза према клубу.На жалост, појединци су гледали свој лични интерес и отпутовали су на утакмицу у Београд. Нас шеснаесторица нећемо тренирати, нити играти утакмице док се ситуација не реши. Због неслоге међу нама играчима одлучио сам да више не будем капитен - истакао је Зоран Миловац.

Како канаринци у среду играју важну првенствену утакмицу са сомобрским Радничким јасно је да је у обостраном интересу да се настали проблем хитно реши.

Извор:дневник