Подмлађени канаринци на испиту

Екипи смо прикључили играче из подмлатка, голмана Попина, Павкова, Ренића, Зорића, Врговића, Батинића и Јелића – каже Јосиф Илић.

После штрајка петнаесторице првотимаца, не чуди убедљив пораз канаринаца на гостовању Чукариком (3:0). Нови Сад је седам утакмица без победе и четири кола пре краја првенства је не баш повољној ситуацији. Данас им у госте стижу Сомборци који вероватно рачунају на њихову тренутну ситуацију и у томе виде шансу да освоје веома важне бодове у борби за опстанак.

- С обзиром на новонасталу ситуацију били смо принуђени да повучемо одређене потезе. Екипи смо прикључили играче из подмлатка, голмана Попина, Павкова, Ренића, Зорића, Врговића, Батинића и Јелића, са позајмице из темеринске Слоге вратили смо Симића и Бикића и Авакумовића из новосадске Црвена звезде. Ту су Јововић и Томановић, који су дебитовали против Чукаричког, и уз десеторицу фудбалера сачинићемо екипу за меч са Сомборцима - саопштио је тренер Јосиф Илић.

Екипа вам је подмлађена, Раднички још увек није обезбедио опстанак, што вам не иде наруку?

- Серијом бледих издања дошли смо у ситуацију да још увек нисмо математички обезбедили опстанак. Ипак, у бољом смо позицији од Сомбораца. Утакмица је веома значајна за нас с обзиром да би нам три бода дефинитивно скинула с леђа терет опстанка. Протекле недеље нисмо имали прави тренинг, много ствари је сада против нас, али уз стрпљиву и дисциплиновану игру мислим да можемо до повољног резултата - нада се Илића.

Штрајкачи истрајни

Управа РФК Нови Сад издаће званично саопштење поводом штрајка 15 фудбалера сениорског погона следеће недеље. Челници клуба дали су максималну подршку стручном штабу и играчима који тренирају.

Штрајкачи, Небојша Скопљак, Боривоје Филиповић, Зоран Ракић, Зоран Миловац, Ненад Лазаревски, Никола Кордолуп, Бојан Калезић, Драган Кавчић, Слободан Јаковљевић, Небојша Ђукић, Марко Доновић, Миленко Гарић, Младен Вукасовић и Томислав Требовац, су истрајни у својим захтевима и неће на терен док они не буду испуњени.

извор:дневник