Следи скраћивање списка

Како будемо играли мечеве (Борац Ш, ЧСК, Могрен, Индескс, Слога) тако ћемо и сужавати кандидате за тим – каже Јосиф Илић.

Одиграо је Нови Сад након непотпуне две недеље рада на стицању физичке спреме први контролни меч, у коме је тренер Јосиф Илић шансу пружио 22 играча. Савладана је увек неугодна Црвена звезда, а игра коју су момци показали наговештава да ће састав кроз тренинге и мечеве постепено доћи до жељене форме и спремно дочекати старт првенства.

- Овај сусрет послужио нам је да проверимо неке играче. Имамо доста момака на проби и неколико дилема. Чињеница је да су играчима ноге још увек тешке а и време, поготово у првом делу није био савезник. У целини нисам задовољан како смо играли. Очекивао сам више трчања па ће ова утакмица за неке бити последња у дресу Новог Сада - оштро ће Илић.

Прву проверу пропустили су стандардни првотимци голман Ристић, Рокса, Вучковић, Илић, Балабановић и опорављени Чековић.

- Нисмо хтели да их излажемо већим напорима јер су у преподневним сатима имали жесток тренинг. Интенција је била да видим нове играче. У следећим утакмицама ће добити прилику. Како будемо играли мечеве тако ћемо и сужавати кандидате за првенство. Већ у среду имамо проверу у Шајкашу са Борцем потом ЧСК-ом, Могреном, Индексом и генералку 4. августа са темеринском Слогом.

Да ли је за Нови Сад, што се тиче долазака прелазни рок завршен?

- Утакмица са подручним лигашем Борцем биће последњи филтер за играче на проби након које ћемо се некима захвалити. Покушаћемо да доведемо још два квалитетна нападача и једног везног, и то би било све - истакао је на крају Илић.

Много долазака

Чету са Детелинаре за сада су напустили Владимир Туфегџић (ОФК Београд), Боривоје Филиповић (Леотар, Требиње), Зоран Миловац (Вождовац). Уговори су истекли Скопљаку, Ратићу и Ђукићу, али они по речима генералног секретара Ранка Ђуровића за сада нису поднели захтев за папире. По нашим сазнањима штрајкачи Кавчић, Доновић, Гарић, Требовац, Калезић и Јаковљевић чекају арбитражу. Са друге стране на проби су да се наметну голман Пјевац (Борац, Чачак), Касаш (Сента), Ђурић (Трговачки), Милановић (Слога, Темерин), Ранковић (Млади радник, Пожаревац), Станчетић (Раднички, Сомбор), Илић (Цемент, Беочин), Јевић (ЧСК), Бабић (Младост, Бачки Јарак), Сорак и Перић (Балкан, Буковица) и Грујић (Пролетер, Зрењанин).