Лош старт првенства

У првом колу Прве лиге Србија за сезону 2012-2013, фудбалери Бежаније су победили екипу Новог Сада.

Пред више од 500 гледалаца, лавови су показали садржајну игру, доминирали у сваком сегменту игре и надиграли противника приредивши гледаоцима сјајну фудбалску представу. 

Већ у првим минутима утакмице, Радиновић и Брежанчић су ударцима ставили на пробу голмана Новог Сада. Ново појачање Бежаније Вујовић је је такође опробао шут али лопта је завршила ван оквира гола. У 40. минуту иницијатива играча Бежаније је довела до првог гола – Радиновић је извео слободан ударац са 20ак метара и прецизно погодио угао противничког гола, голман је био немоћан. 

У првом минуту другог полувремена лавови су удвостручили резултат. Вујовић је после асистенције Ђоковића био прецизан натеравши голмана Ристића да поново вади лопту из мреже. Доминација Бежаније настављена је и у 52. минуту наш тим је водио са 3:0. Акција је кренула преко Радуловића који је са средине терена прецизним шутем пронашао Становчића у шеснаестерцу а овај ефектним голом донео радост тиму и домаћим навијачима. У 53. минуту, Новосађани су постигли погодак преко Станчетића. Узбуђење се задржало до краја утакмице. Лавови су имали још неколико сјајних прилика од којих је највећа пропуштена у 56. минуту када шут Недељковића након брзе контре завршио ван оквира гола.

У следећем колу Нови Сад ће играти као гост против екипе Телеоптика 18. августа са почетком у 17.30.

Бежанија: Пулетић, Скокна, Брежанчић, Матовић, Становчић, Радуловић, Ђоковић (61. Благојевић), Недељковић (56. Стојановић), Вујовић (70. Јаковиљевић), Радиновић, Николић
Нови Сад: Ристић, Дабић, Илић, Лазарески, Вучковић, Миљановић, Мишан (46. Бајић), Балабановић (70. Ренић), Јовановић, Спасојевић, Станчетић (58.Зечевић)
Судија: Ненад Ђокић. Жути картони: Илић, Миљановић (Нови Сад)