Спорна Илићева лиценца

Шеф стручног штаба Јосиф Илић има националну А лиценцу, а на прволигашку клупу од ове сезоне могу само тренери са ПРО лиценцом.

Одлука Организације тренера ФС Србије да ове сезоне на клупама клубова Прве лиге Србије могу да седе само стручњаци са ПРО лиценцом подигла је велику прашину. Међу пет клубова које је ова одлука погодила и прволигаш са Детелинаре, јер шеф стручног штаба Јосиф Илић има само националну А лиценцу.

- Ми смо још прошлог лета надлежним органима упутили писани захтев да се нашем шефу струке Јосифу Илићу додели национална ПРО лиценца - каже генерални секретар Новог Сада Ранко Ђуровић.- Из Савеза нам је стигао негативан одговор. Јосиф Илић иза себе има богату играчку каријеру,а као тренер радио је у Војводини, Кини, а једно време био је и селектор репрезентације Малте. Према свему он апсолутно заслужује националну ПРО лиценцу.

Нема дилеме да ће Јосиф Илић предводити екипу у суботу на гостовању Телеоптику. Остаје да се види да ли ће предводити екипу на дебију пред домаћим навијачима и у ком својству против новајлије Тимока 25.августа на Детелинари.

Извор:Дневник