Ни Ристић није помогао

Од првог до последњег минута Партизанове бебе су контролисале игру и на крају заслужено славиле. За то што су Новосађани избегли убедљивији пораз најзаслужнији је Дарко Ристић, чувар мреже који је самоуверено господарио међу стативама и залужио епитет најзапаженијег појединца. 

Нападачи Телеоптика били су на мукама, јер је Ристић бранио неодбрањиво, а једини који је успео да га матира био је Саша Ивковић којег је у финишу првог дела мегдана упослио Шака.

Оптичари су од старта били усредређени на офанзиву, а први је запретио Миловановић, на истеку петог минута, али је његов, као и шут Шаке у следећој акцији Ристић одлично прочитао. После 15 минута надигравања ни Георгијевић није могао да савлада чувара мреже Новог Сада. Испуцана лопта стигла је до Љујића који је проследио Миљковићу, али је Ристић поново био на висини задатка.

Таленти из Телеоптика су и у наставку нападали, а још један покушај Георгијевића прочитао је голман Новосађана. Шици Телеоптика је на истеку 33. минута могао да обезбеди вођство. Тукао је са велике удаљености и жестоко узрмао пречку. Таман када се чинило да ће полувреме бити завршено без голова Ивковић је ефектним ударцем главом успео да савлада Ристића, а како се касније испоставило и постави коначан резултат. Играо се 50. минут када је двоструки покушај Џгурдића Ристић рутински одбранио. Новосађани су могли да анулирају предност Телеоптика после 75 минута надигравања. Рокса је извео слободан ударац са 25 метара, али је био непрецизан. Последњих десет минута обележила су два црвена картона, по један на обе стране. 

Телеоптик - Нови Сад 1:0 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион СЦ „Партизан - Телеоптик”, гледалаца: 250, судија: Илић (Ћуприја). Стрелац: Ивковић у 45. минуту. Жути картони: Шака (Телеоптик), Мијић, Мишан (Нови Сад). Црвени картони: Шака (Телеоптик), Мијић (Нови Сад).

ТЕЛЕОПТИК: Ж. Живковић -, М. Живковић 6, Ивковић 7,5, Миловановић 7, Петровић 7, Георгијевић 5 (Јанковић), Миљковић 7, Џугурдић 5 (Симић), Зоњић 7, Шака 6, Љујић 7 (Благојевић).

НОВИ САД: Ристић 8, Мијић 6, Бабић 6, Миљновић 6 (Бајић), Вучковић 6, Мишан 6, Балабановић 6 (Јовановић 6), Спасојевић 6 (Станчетић 6), Рокса 7, Василић 5, Илић 6.

Извор:дневник