Очајна игра за трећи пораз

У трећем колу Прве лиге Србије, на премијери пред домаћин навијачима, реновирани тим Новог Сада пружио је очајну игру, а дисциплинована екипа Тимока, заслужено је уписала другу победу.

Црна серија фудбалера Новог Сада се наставља. У трећем колу Прве лиге Србије, на премијери пред домаћин навијачима, реновирани тим Новог Сада пружио је очајну игру, а стрпљива и дисциплинована екипа Тимока, заслужено је уписала другу прволигашку победу.

Прву прилику на сусрету имали су канаринци. Играо се 7. минут, када је на центаршут Илића, Чобанов тукао главом преко гола. Минут касније Рокса је кроз средину упослио Божичића који није очекивао пас, па је голман Јовановић био спретнији. У 14. минуту хладан туш за домаће навијаче. Смиљанић је примио лопту у казненом простору успео да окрене Илића и пао, а судија Јовановић показао на белу тачку. Сигуран извођач најстроже казне био је Стојковић.
До краја првог полувремена водила се велика борба на средини терена без шанси на обе стране. У 44. минуту треба издвојити слободан ударац Роксе, али је поново Јовановић био на месту.

Гости из Зајечара показали су да неће чувати стечени минималац. У 47. минуту Стојковић је прошао по десној страни, Ристић одбранио, а лопта је из другог пута стигла на петерац до Станковића чији је ударац главом голман канаринаца маестрално зауставио. Све до 64. минута на терену се одвијала права фудбалска успаванка. А онда уследила је контра Зајечараца. Цветковић је несебично упослио Станковића коме није било тешко да матира Ристића.

У преосталих 25 минута, Новосађани нису успели озбиљније да угрозе мрежу Тимока. Два пута је Дарко Рокса покушао из прекида, али је то било мало да се угрози јуче сигурни Јовановић. Играо се 83. минут када је у скоку Бабића и Стаменковића, ударац задобио играч жуто - плавих и нашао се на земљи. Судија Јовановић се огласио и показао на пеналтик. Тачку на скромну фудбалску представу у Новом Саду ставио је Дарко Рокса.

Нови Сад - Тимок 1:2 (0:1)

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 400, судија: Срђан Јовановић (Београд). Стрелци: Рокса у 83. (из једанаестерца) за Нови Сад, а Стојковић у 14. (из једанаестерца) и Станковић у 64. минуту за Тимок.
Жути картони: Бабић, Лазаревски, Мишан, Рокса (Нови Сад).Црвени картон: Лазаревски у 90. минуту (Нови Сад).

НОВИ САД: Ристић 6, Бабић 5, Миљановић 5 (од 55. Станчетић 5), Лазаревски 5, Мишан 5, Василић 5 (од 62. Зечевић 6), Рокса 6, Божичић 6, Чобанов 5, Илић 5 (од 46. Јовановић 6), Бајић 6.

ТИМОК: Јовановић 7, Ђоковић 6,, Јовандић 7, Лалевић 6, Сандуловић 7, Савић 6, Цветковић 7, Станковић 7 (од 88. Бједов -), Смиљнић 7, Каличанин 6 (од 78. Степановић -), Стојковић 7 (од 59. Стаменковић 6).

Извор:Дневник