Повратак Скопљака у новосадско јато

Фудбалери Новог Сада након четири кола су празних шака, без и једног освојеног бода. Управа прволигаша са Детелинаре није седела скрштених руку, па је последњег дана прелазног рока, ангажовала још неколико играча

Тако су поред повратника Небојше Скопљака, Саше Богуновића (Пролетер) и Дарија Божичића (позајмица Рад), нова имена у жуто – плавом јату, Новица Максимовић (Хајдук Кула), Зоран Вуковић (Хрватска), Ненад Недељковић (Млади радник), Саша Видовић (Тимок) и Урош Пушкар (Срем).

Тенер канаринаца Јосиф Илић свестан је слабог старта, али га храбре последњи потези челника клуба везаних за финиш прелазног рока:

- Имали смо тежак распоред, а неочекивано смо изгубили од Тимока. У договору са управом, успели смо у последњи час да доведемо неколико играча како бисмо појачали везни ред и напад. Жеља нам је да формирамо стабилан тим, који као што је то био случај и претходних сезона мора да игра нападачки фудбал. Учинићемо све да повратимо оштрицу напада коју смо имали претходне сезоне а изгубили смо је одласком Туфегџића – рекао је Илић.

Канаринци више немају право на кикс.

- Данас нас очекује утакмица у Сомбору против Радничког у купу. Биће то добра прилика да испробамо све играче и покушамо ствари да поставимо на своје место. А очекује нас утакмица против лидера, крушевачког Напретка. Покушаћемо да савладамо Крушевљане. Морамо бити стрљиви, марљиво радити и ствари ће доћи на своје место – оптимиста је стратег Новосађана Јосиф Илић.

Трилинг на каљењу

Стручни штаб Новог Сада одлучио је да тројицу млађих играча пошаље на каљење. Тако је Немања Миљановић уступљен Слоги из Темерина, а тандем Стефан Вучковић и Петар Илић позајмљен је ЧСК Пивари. Никола Василић напустио је табор жуто-плавих у потрази за новом средином.


Извор:srpskifudbal.rs