Куп: Канаринци прелетели Сомборце

Foto:SoInfo.org

У предколу Купа Србије није било изненађења. Новосађани су лакше него што се мислило изашли на крај са Сомборцима. Пролаз у наредно коло обезбедили су још Колубара, Тимок, Ковачевац и Чукарички.

Такмичење у Купу Србије за сомборске црвено-беле је завршено. Прву шансу на данашњем мечу пропустили су гости већ после десетак минута игре. Убачај са леве стране, повратна за Максимовића који са двадесетак метара погађа пречку.

Тргли су се сомборски фудбалери, успоставили одличну игру на средини, а одбрана је лако излазила на крај са нападима канаринаца.

Фабер се након једног дуела пожалио на повреду, па је замењен већ после двадесет минута игре, али то није пореметило игру црвено-белих. Жалиће Раднички за својим шансама. Прво је Вуковић одлично извео слободњак, али лопта пролази изнад пречке.

Одличну акцију није искористио Веселиновић, који после идеалног центаршута и испадања голмана шутира на празан гол, али се за предност Сомбораца испречила статива.


На полувремену тренер црвено-белих принуђен је да изврши још једну измену. Висока температура била је јача од голмана Шарића, па је међу стативе стао млађани Огњен Станковић. Наставили су домаћини у високом ритму. Два пута је Станковић био у шанси.

Прво је после одличне акције са Пауновићем изиграо одбрану гостију, али шут пролази поред гола, а у наредном нападу касно реагује на добар центаршут Баљка.

Напали су гости жестоко после ових шанси. Уследио је оштар убачај Божичића са леве стране, уклизава Банић испред Балабановића и несрећно шаље лопту под пречку. Само седам минута касније, после грешке одбране црвено-белих, голман Радничког руши нападача канаринаца.

Судија показује на белу тачку и директан црвени картон младом Станковићу. На гол стаје Пауновић, а Максимовић сигурно изводи пенал за велико вођство Новосађана.

До краја меча видели смо још један гол Божичића у зауставном времену, после лагане акције „разбијеног” тима Радничког.

Извор:srpskifudbal.rs