Црни низ се наставља


Крушевљани су наставили победоносни низ и тако продужили низ пораза новосадског тима. Головима Милана Вигњевића Напредак је дошао до пете узастопне победе и једини је тим којем је то пошло за руком. На другој страни Нови Сад је једини тим без бодова након пет кола.

Екипа крушевачког Напретка и трећи пут ове сезоне славила је на гостовању, овога пута у Новом Саду, против истоимене екипе коју Крушевљани нису победили протекле две године. Још током почетног испитивања снага повредио се Никола Трујић, који је меч напустио у 8. минуту због проблема са задњом ложом, а заменио га је Милан Вигњевић, касније ће се испоставити јунак данашње утакмице. Први од два поготка Вигњевић је постигао у 19. минуту.

Обенг Реган је лепо са средине терена на страни упослио слободног Богдана Милошевића, који је искористио простор да центрира, мудро је капитен Миросављевић пропустио лопту коју је на другој стативи сачекао Вигњевић и није му било тешко да пронађе пут до мреже за вођство Напретка. Пар минута касниједобру шансу имао је Бојић, одлична антиципација Миросављевића и Гаврића довела је до одузимања лопте код самог шеснаестерца домаћих, али Бојић из окрета шутира преко гола.

Опробао је са друге стране ударац Саша Богуновић, али је Крзнарић лако укротио шут са двадесетак метара, слична ситуација виђена је и код шута Гаврића пар минута касније, да би у 35. минуту домаћи тим изједначио. Напамет испуцана лопта Регана омогућила је Новосађанима да изграде акцију из које су постигли гол, Рокса је лепо упослио Максимовића који неометан шутира са двадесет метара, а Крзнарић успева да закачи лопту врховима прстију, што је ипак недовољно да је спречи да заврши у мрежи – 1:1.

До одласка на одмор бележимо још прави пројектил младог Бојића из слободног ударца са преко тридесет метара, који крајњим напорима Ристић скреће у корнер. 

Да је Вигњевић искористио прилику на старту другог дела игре, могао би да се похвали хет-триком на данашњем мечу, али је Ристић парадом зауставио његов шут после комбинације Коковића и Миросављевића. Голман домаћих спасио је мрежу Новосађана и у 52. минуту када је после корнера Регана најбоље скочио Миросављевић, али је главом са петерца шутирао право у њега и омогућио му да избоксује лопту.

Иако је само минут пре тога прописно изнервирао тренера Миловановића због недодавања лопте, Вигњевић је у 59. минуту донео три бода екипи Напретка после акције за уживање. Одлучно је повео лопту са средине терена, послао је у простор Миросављевићу, овај му узвратио повратном па Вигњевићу није било тешко да савлада Ристића за ново вођство Крушевљана. Одмахнуо је судија Веселиновић руком када је Гаврић срушен у шеснаестерцу у 64. минуту, а два минута потом Рокса је извео неугодан слободан ударац искоса са двадесет метара, када је лопта одскочила у шеснаестерцу, али је Крзнарић био концентрисан и усмерио је ван свог гола.

Пробали су затим Удовичић из слободног ударца и Миросављевић из скоро мртвог угла са тринаест метара, први пут је лопта отишла преко гола, а други пут опет Ристић спречава погодак. Бојић је показао своје креативне способности упосливши Вигњевића, али је овом лопта прошла испод ноге па је голман домаћих први стигао до ње.

У самом финишу сусрета Саша Богуновић покушао је да театралним падом преко Крзнарића добије најстрожу казну, али је арбитар Веселиновић био близу и добро видео ситуацију, те њега казнио жутим картоном за симулацију.

До краја нисмо видели више прилика, па су фудбалери Напретка уписали и пету победу ове сезоне у којој за сада на конту имају максималних 15 бодова И усамљени су на врху табеле.

извор:srpskifudbal.rs