Нови тренер Канаринаца је Богдан Корак

Овај 52 - годишњи стручњак наследио је на клупи канаринаца Јосифа Илића који је Новосађане водио у претходних годину и по дана.

Нови шеф стручног штаба Новог Сада је Богдан Корак. Овај 52 - годишњи стручњак наследио је на клупи канаринаца Јосифа Илића који је Новосађане водио у претходних годину и по дана. Промена на клупи прволигаша са Детелинаре је уследила као изнуђен потез али и реакција на слаб старт у овогодишњем првенству. Након што су челници ФСС и Тренерске школе одбили по други пут молбу Новосађана да се Илићу додели профи лиценца, челни људи прволигаша са Детелинаре нису имали куд.

Управа Новог Сада тако се дала у потрагу за трајним решењем а избор је пао на некадашњег фудбалера београдског Рада, шпанске Мурсије, аустријског Ворварт Стејра и Могрена. Богдан Корак познат је српској фудбалској јавности као бивши тренер кулског Хајдука, крагујевачког Радничког, требињског Леотара, а оставио је трага у суперлигашу из Гане екипи Асанте Котокоа. Нови шеф стручног штаба пред собом нема ни мало лак изазов да у екипу унесе позитивне промене и да Богуновћ и другови крену у освајање прволигашких бодова и позиције која им гарантује мирну завршницу шампионата. Деби на клупи канаринаца Богдан Корак имаће у суботу у оквиру 6. кола Прве лиге Србије, када ће Нови Сад гостовати у Београду против Чукаричког.

извор:дневник