Младост и таленат адути канаринаца

Све осим пораза сматрао бих за добар почетак. У престоницу путујемо да се надигравамо – каже уочи меча с Чукаричким нови тренер Новосађана Богдан Корак.

Да је новосадски прволигаш и Детелинара пожељна фудбалска дестинција годинама у назад сведочи и чињеница да су своје тренерско умеће последњих година исказивали Драган Радојичић, Зоран Говедарица, Јосиф Илић, а сада је ред на Богдана Корака (52).

Некадашњи фудбалер београдског Рада, шпанске Мурсије, аустријског Ворварт Стејра и Могрена, познат је српској фудбалској јавности као бивши тренер кулског Хајдука, крагујевачког Радничког, требињског Леотара, а оставио је трага у суперлигашу из Гане екипи Асанте Котокоа. Након шест месеци паузе уследио је позив бившег саиграча из Рада и пријатеља Милана Ђуровића па је договор постигнут врло брзо.

- Договорили смо се да у стручном штабу буду тренери који воле клуб и у које имам велико поверење. Верујем да ћемо заједничким снагама уз максимално залагање стићи до циља. Једина новина је ангажовање Слободана Гњидића са којим имам дугогодишњу успешну сарадњу и који ће бити моја десна рука. - казао је Корак. - Оно што сам успео да видим за три дана колико сам овде је да екипа Новог Сада има квалитет. Тренутни пласман није мерило могућности и потенцијала. Затекао сам тим који је одиграо пет утакмица без резултатског успеха, али уз констатацију да је колега Илић доста добро сложио коцкице.Уз солидну игру недостајала је и доза среће, јер кад погледате изгубили су неколико утакмица минималним резултатом. Дуел са Напретком био је најбоље издање Новог Сада до сада. Има на Детелинари пуно доброг материјала, сијасет младих играча којима ћу пружити шансу. Покушаћемо што пре да изађемо из кризе резултата а онда ће нам пут ка зацртаном уочи почетка сезоне бити проходан и широм отворен.

Ватрено крштење на клупи жуто - плавих очекује Корака на гостовању другопласираном Чукаричком који је истакао амбиције за улазак у Суперлигу.

- Поштујемо екипу Чукаричког и њихов пласман. Видео сам велику жељу свих првотимаца да направе добар резултат. Све осим пораза сматрао бих за добар почетак. У престоницу путујемо да се надигравамо и отвореног гарда. Нећемо бранити нерешен резултат. Покушаћемо да тактички изненадимо ривала - речи су Богдана Корака.

Извор:Дневник