Канаринци прелетели Баново брдо

Фудбалери Новог Сада савладали су екипу Чукаричког у гостима резултатом 2:1, и поред вођства домаћих на старту другог полувремена. Стрелци за Новосађане били су Богуновић и Недељковић

На Бановом брду екипа Новог Сада успела је да оствари победу против домаћина, екипе Чукаричког и дође до врло битна три бода у наставку првенства.

Сам почетак утакмице обележен је минутом цутања у знак сецања на некадасњу фудбалску легенду екипе са Бановог Брда, голмана Предрага Брзаковића.

Домаћи су кренули силовито и већ у 15. минуту преко Ђурића забележили добру прилику. После изведеног слодног ударца, Ђурић је са стане улетео у упутио шут главом, али се на месту нашао голман гостију Ристић.

Само седам минута касније поново добра шанса за домаћина, овог пута је у прилици био Стаменковић, али је и он непрецизно шутирао. Још једну добру прилику имао је домаћин у 25. минуту, Матић је шутирао ту лопту, али је голман Ристић успео да одбије ударац, па је од овог напада виђен само корнер за домаћу екипу.

Пробудила се и екипа Новог Сада у првом делу игре, Рокса је у 33. минуту шутирао из даљине, али је та лопта завршила у корнеру.

У 39.минуту поништен је гол домаћина због офсајда.После лепог додавања Поповића са стране, Стаменковић је матирао голмана гостију, али је главни судија Милорад Милићевић из Ивањице поништио овај погодак па се на паузу отишло са нерешеним резултатом. 


Други део меча донео је како голове, тако и бољу игру обе екипе.

Најпре је домаћин дошао у вођство у 63. минуту голом Матића. После доброг центаршута Срнића са десне стране, Матић се нашао на месту и са неких шеснаест метара матирао голмана гостију.

Само пет минута касније гости долазе до изједначења голом Богуновића који са ивице шеснестерца постиже погодак.

Коначан резултат, и прва три бода екипи Новог Сада, поставио је Недељковић у 76.минуту. После центаршута са десне стране лопта је дошла до Недељковића који постиже погодак на општу радост гостујућих навијача.

До краја сусрета домаћи фудбалери покушали су шансама Динчића и Вучићевића да дођу до поготка и евентуалног изједначења, али им то није пошло за ногом.

Нови Сад је тако успео у шестом колу да стигне до првих бодова и барем до сутра побегну са последње позиције. 

Извор:srpskifudbal.rs