Тежак пораз у Краљеву

Слога је у дуелу са неугодним „канаринцима“ наплатила све невоље и недаће које су се снашле у првих седам кола првенства. У тих 630 минута „бели“ су постигли само два, а данас за 51 минут игре укупно четири гола.

Од почетка утакмице пулени Саше Мркића играли су дисциплиновано, изузетно јак пресинг на који Новосађани нису имали одговор. Већ у 2. минуту Трнавац је директно из корнера покушао да изненади Ристића који је крајњим напором избацио лопту у корнер.

Дванаест минута касније Слога је повела. Слободан ударац на 20 метара од гола противника одлично је извео Радосављевић, Ристић је имао лопту на рукама али је она од стативе завршила пут у мрежи.

Од тог тренутка ређале су се акције пред голом несигурног Ристића. Већ у 19. минуту покушао је Ровчанин са десетак метара, али је вратар Новосађана овога пута одбранио. У 20. минуту филигранска акција „белих“ коју је започео Д. Младеновић, наставио Гобељић, а у гол претворио најбољи Слогин стрелац ове сезоне Анђелковић.

Већ тада је било јасно да три бода остају крај Ибра. Слога је до краја првог полувремена плела мрежу испред гола Ристића, а у 33. минуту данас изванредни Јован Јовановић постиже гол главом што је његов првенац у белом дресу.


На полувреме се отишло са вођством Слоге од 3:0 али домаћи су држали ритам и агресивност игре и на почетку другог полувремена, што је резултирало новим поготком Анђелковића после још једне добре акције и повратне лопте просто је закуцао „бубамару“ у мрежу немоћног Ристића.

Од тог тренутка домаћи су мало спустили ритам игре, а Новосађани коначно дошли у позицију да пређу центар и угрозе гол Слоге. У 55. минуту Недељковић је из слободног ударца страховито шутирао и уздрмао пречу Слогиног гола.

Десет минута касније Божовић је одбранио шут Грујића, а најбољу прилику Новосађани су имали у 86. минуту када је Недељковић шутирао „кифлу“ са 18 метара, а Божовић бравуром лопту извадио из самог угла.

На другој страни домаћи су пропустили прилику да славе убедљивији тријумф, јер је Ровчанин у 74. минуту имао зицер, али се истакао вратар Новосађана Ристић. На крају меча, малобројна краљевачка публика аплаузима је испратила беле после друге првенствен победе.

Извор: srpskifudbal.rs