Висок лет канаринаца

Пазовчани су први припретили, када је Радин прошао по левој страни и силовито шутирао поред стативе. Узвратили су канаринци са две лепе прилике преко Максимовића и Богуновића.

Нови Сад - Раднички (НП) 3:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца 400, судија: Пауновић (Кладово). Стрелци: Недељковић у 33. и Максимовић у 67. Видовић у 90. минуту. Жути картони: Станчетић и Мишан (Нови Сад), Бонџић, Радин и Пунишић (Раднички).
НОВИ САД: Ристић 7, Мијић 7 (Лазаревски), Чобанов 7, Бабић 7, Божичић 7, Станчетић 7 (Скопљак), Балабановић 7, Мишан 7, Максимовић 8, Богуновић 7, Недељковић 8 (Видовић).
РАДНИЧКИ (НП): Урошевић 6, Сарачевић 6, Бонџић 6 (Раичевић), Радин 7, Пунишић 6, Кошутић 7, Ашћерић 7, Павловић 6 (Марковић), Бошковић 6, Гајић 6, Јовић 6 (Ромић 7).

Фудбалери Новог Сада забележили су прву првенствену победу на Детелинари савладавши новајлију у лиги Раднички из Нове Пазове са 3:0. Најзаслужнији за висок лет канаринаца били су Ненад Недељковић и Новица Максимовић.
Пазовчани су први припретили, када је Радин прошао по левој страни и силовито шутирао поред стативе. Узвратили су канаринци са две лепе прилике преко Максимовића и Богуновића. Новосађани су повели у 33. минуту. Максимовић је одлично упослио Недељковића по десној страни, који се сјурио у шеснаестерац гостију и силовито тукао у леву стативу, а лопта је на срећу домаћина завршила иза леђа Урошевића. Прилику да одмор оду са дупло већом предношћу канаринци су пропустили у 40. минуту. Божичић је центрирао са леве стране, али је на првој стативи Станчетић закаснио за неколико секунди.
Друго полувреме обележила је борба на средини терена, а прву прилику су имали домаћи фудбалери, да би у 67. минуту публика видела еврогол Новице Максимовића, који је силовито тукао са ивице казненог простора испод саме пречке. Добру партију домаћи фудбалери крунисали су у 90. минуту голом Саше Видовића.

Нови Сад - Раднички (НП) 3:0
Инђија - Борац 1:1
Бежанија - Пролетер 3:0
Младеновац - Банат 1:1

Вождовац - Телеоптик 1:1

Младост (Л) - Колубара 1:0
Тимок - Слога 0:0
Напредак - Чукарички 1:2
Јединство Путеви - Металац 0:0

извор:дневник