Градски дерби Сланобарцима


Након почетног испитивања снага први је припретио Саша Богуновић али је његов ударац завршио крај гола. Два минута касније након слободног ударца Секуле Рашиована Бабић је прихватио лопту оштро је упутио према петерцу гостију где је на месту био Ристић.

Добро је дланове расположеног Ристића загрејао из слободног ударца Рашиован али чувар мреже Новог Сада није ништа могао да учини у 28. минуту, најбољи актер меча Марко Вукасовић прихватио је лопту на неких 30 метара од гола повукао је неколико корака и топовским ударцем погодио горњи леви угао. Није се еуфорија на трибинама стишала, а Обрадовић је жестоко опалио по лопти и она се одбила од пречке у гол аут. У последњем минуту првог дела Синиша Бабић утрчао је у шеснаестерац, шутирао је, аголман Ристић је одбио лопту која је дошла поново до Бабића, који уместо мреже погађа стативу.

И у наставку се водила беспоштедна али фер борба за сваки педаљ терена. Припретио је у два наврата Богуновић, а потом и Балабановић али је Јелић правовремено интервенисао. Пре другог гола извели су домаћи контранапад, Обрадовић је повратном лоптом упослио Рашиована који је са ивице казненог простора шутирао, а Ристић парадом скренуо лопту у корнер. Лопту је наместио Секула Рашиован, убацио је на другу стативу где је највиши био капитен Бранко Жигић и Ристић је морао по други пут морао да вади лопту из мреже.

Најбољу прилику за госте имао је Саша Богуновић, одлично га је упослио Александар Јовановић али је Богуновић послао лопту изнад стативе.


НОВИ САД: Стадион на Сланој бари, гледалца око 1000, судија А. Васић (Нови Жедник), стрелци: Вукасовић у 27. и Жигић у 59. минуту. Жути картони: Ковачевић (Пролетер), Видовић (Нови Сад).

ПРОЛЕТЕР: Јелић 7, Танасин 7, Асани 7, Вукасовић 8, Жигић 8, Ковачевић 7, Рашиован 8, Обрадовић 8, Дринић 7 (Швоња -), Танушев 7 (Иванић -), Бабић 7 (Драгојевић -).

НОВИ САД: Ристић 7, Мијић 7 (Лазаревски), Чобанов 7, Бабић 6, Божичић 6, Станчетић 7 (Јовановић 7), Балабановић 7, Видовић 6 (Бајић 7), Максимовић 7, Богуновић 7, Недељковић 7.

Извор:Дневник