По нотама Богуновића



Од првог минута гости из Зрењанина кренули су офанзивно, а канаринци су прихватили такву игру. Већ у 3. минуту Максимовић је прошао по левој страни, упослио Станчетића на петерцу али је голман Бајић сјајно изнтервенисао. Минут касније прва прилика за госте. Михајловић је извео слободан ударац са неких 25 метара, Ристић је траљаво одбио лопту, а затечени Вуковић није успео да искористи поклон.



Најбољу шансу да поведу, фудбалери Новог Сада нису искористили у 29. минуту. Богуновић је убацио лопту у казнени простор гостију који су на тренутак застали очекујући офсајд, а Недељковић је из окрета са петерце шутирао, али је опет сјајни Бајић крајњим напором послао лопту у корнер.



Друго полувреме обележила је још агресивнија и офанзивија игра канаринаца, док су гости под налетима домаћина били приморани да се бране. Играо се 59. минуту када су жути дошли у вођство. Максимовић је лоб ударцем упослио утрчалог Станчетића који је шутирао у трку, а Бајић одбио лопту на другу стативу где је капитен Новосађана главом послао под пречку.



У 75. минуту, Станчетић је оборен на ивици шеснаестерца, а судија Сремац показао на прекршај. Слободан удрац маестрално је извео Новица Максимовић, пославши лопту у доњи десни угао успаваног Бајића. Једини шут ка голу Ристића, фудбалери Баната упутили су у 90. минуту. 


Нови Сад - Банат 2:0 (0:0)

НОВИ САД: Стадион Детелинара, гледалаца: 400, судија: Сремац (Рума). Стрелци: Богуновић у 59. и Максимовић у 75. минуту за Нови Сад. Жути картони: Мијић, Чобанов, Мишан (Нови Сад), Вуковић, Михајловић, Стошковић, Радосављевић (Банат).
НОВИ САД: Ристић 7, Мијић 8 (Скопљак 7), Чобанов 7, Бабић 7, Божичић 7, Станчетић 7 (Лазаревски), Балабановић 7, Мишан 7, Максимовић 8, Богуновић 8, Недељковић 8 (Видовић 7).
БАНАТ: Бајић 7, Тадић 6, Тасић 6, Јовић 7, Вуковић 7, Милетић 6 (Стошковић 6), Јанковић 7 (Радосављевић 6), Ожеговић 7, Радосављев 6, Михајловић 7, Атанасијевић 6.

Резултати осталих утакмица кола:

Инђија - Телеоптик 4:1
Младост - Вождовац 1:1
Младеновац - Борац 1:0
Бежанија - Колубара 1:1
Тимок - Пролетер 1:0
Јед. Путеви - Раднич. (НП) 1:0
Чукарички - Металац 0:0
Напредак - Слога 5:0

Извор:дневник