Пораз под рефлекторима

Металац је био бољи свих 90.минута, и сигурном игром и лепим головима дошао до нове победе. Госте је начео голгетер Живадиновић, да би тачку на сусрет ставио резервиста Ивановић.

У оквиру 24. кола Прве лиге Србије, пред око 2.000 гледалаца, Металац-Нови Сад 2:0 (0:0). Тренер Металца, Владица Петровић, због повреда и суспензија, био је принуђен да промени тим који је тријумфално прошао кроз Београд, па смо имали прилике да видимо“нову“ одбрану. Бедем испред гола Пејовића чинили су стандардни штопер Николић и по вокацији везни фудбалер Седлар. Пар промена и у самом маневру. Утакмицу је на задњем везном почео капитен Луковић, уз њега на средњем везном Лишчевић, док су испред њих били Ружичић, Кувељић и Ћирковић. Милановчани су од самог почетка преузели иницијативу, високо нападајући одбрану гостију. Играло се, углавном, на њиховој половини терена. Међутим, Новосађани су се добро и чврсто бранили, па Металац није створио много изразитих прилика. И оно што је направљено голман Ристић је успешно неутралисао. Домаћи су постигли гол у 9.минуту који је на интервенцију помоћника поништен због офсајда. Претходила је сјајна шанса Живадиновића, још боља интервенција Ристића чији одбитак Ћирковић претвара у гол, али је махач поред западне трибине био неумољив. Наставили су Милановчани са атацима ка голу Новосађана. Издвајамо покушаје Кувељића (21), Живадиновића (22), Ружичића (29), Лишчевића (31) али и сигурне интервенције Ристића. Могао је Металац до вођства у и завршници првог полувремена. Сјајно је бек Оwусу прошао по левој страни, ушао у казнени простор, добро шутирао, голман гостију кратко одбио до Ружичића који је у паду шутирао са 7-8 м, али је лопта завршила поред леве стативе у гол ауту.

У наставак меча Металац је ушао врло одлучно, са жељом да што пре дође до гола јер је било очигледно како је то једини начин да се гост мало отвори. Срећом, то се брзо и догодило. Играо се 53.минут. На брзину изведен прекид, лопта долази до усамљеног Живадиновића, који са 10-ак м рутински погађа за-1:0. Претходно је добио сјајну лопту од капитена Луковића. Врло лепа акција и реализација нашег нападача којем је ово био девети првенствени гол. Минимално вођство није задовољило апетите Милановчана. Наставио је Металац да плете мрежу око гола гостију, стварао шансе, али је до нове промене резултата дошло једним вансеријским потезом. Ивановић је силовито шутирао с 30м, и погодио небрањени део мреже голмана Ристића. Играо се 72.минут. Био је то, заиста, прави „еврогол“ везног фудбалера домаће екипе. Чинило се како је трећи гол у мрежи Новосађана питање тренутка. Најближи реализацији Металац је био у 88.минуту. Вигњевић је повукао контранапад, добро убацио с десне стране, најзапаженији актер меча Живадиновић, из прве, проследио до Ћирковића који сјајну акцију није крунисао голом. Резултат се није мењао, остало је 2:0. Металац је забележио дванаесту првенствену победу, пету пролећну. Са 41 бодом, налази се на деоби четвртог места, са екипом Вождовца.

Стадион: “Металац“. Гледалаца: око 2.000.

Судија: Никола Миладиновић (Јагодина).

Стрелци: Живадиновић у 53. и Ивановић у 72.минуту. Жути картони: Ружичић (Мет), Петрић, Ковачевић, Зечевић (НС).

Металац: Пејовић, Косић (од 76. Крпић), Оwусу, Луковић (к), Николић, Седлар, Ћирковић, Лишчевић (од 66. Ивановић), Живадиновић, Кувељић (од 60. Вигњевић), Ружичић. Тр: Петровић
Нови Сад: Ристић (к), Мијић, Ковачевић, Петрић, Вуковић, Радоја, Бајић, Марковић, Симић (од 89. Тешић), Јеренић (од 66. Зечевић), Рокса (од 80. Јовановић). Тр: Бабић