Тужан растанак на Детелинари

Иако су мреже мировале у првих 45 минута, треба истаћи сјајне интервенције младог Калајџића који је у два наврата (4. и 22. минут) одлучно зауставио шутеве.

У последњој прволигашкој утакмици пред домаћим навијачима, младићи са Детелинаре није успео да изненади фаворизивану Младост којој су бодови у овом мечу били преко потребни. Гости су у Нови Сад стигли са имеративом победе, па су од старта наметнули ритам и контрлосали дешавања на терену.Иако су мреже мировале у првих 45 минута, треба истаћи сјајне интервенције младог Калајџића који је у два наврата (4. и 22. минут) одлучно зауставио шутеве Пешића и Стојановића. у 25. минуту прописну се обрукао Станојловић који је лоб ударцем успео да промаши празан гол домаћина.
Повели су гости у 51. минуту када је Аврамовић сјајно проиграо Пешића по левој страни, а овај само спровео лопту у десни угао Калајџића. У 69. минуту Пешић је пувукао сам по десној, дао фор лопти на леву страну где је Стојановић само рутински спровео у мрежу. У 70. минуту, канаринци су први пут упутили шут у оквир гола. Дарко Рокса је мајсторски извео слободњак са 25 метара, а Јанковић је напорима избацио у корнер. У 73. минуту обрукао се судија Ћерамилац. Патаковић је оборио Станојловића барем пола метра иза шеснаестерца , а Ћерамилац показао на белу тачку. Правда је ипак била брза, па је сјани Калајyић обранио ударац Милуновића. Три минута касније, Милуновић се искупио за промашај. Тачку на победу екипе из Лучана, која их је оставила у прволигашком друштву, ставио је резервиста Протић.

Нови Сад - Младост (Л) 0:4 (0:0)
НОВИ САД: Стадион Детелинара, глдалаца: 150, судија: Ћерамилац (Београд) Стрелци:Пешић у 51, Стојановић у 69, Милуновић у 76. и Протић у 83. минуту за Младост. Жути картони: Јеремић (Младост).
НОВИ САД: Калајyић 7, Рац 6, Ако 7, Патаковић 6, Каурин 6, Вуковић 7, Симић 6, Мрђан 6 (од 46. Грујић 7), Бајић 7, Вучковић 6 (од 67. Тешић 7), Рокса 7.
МЛАДОСТ (Л): Јанковић 7, Шиник 7, Големић 7, Милуновић 8, Јеремић 7, Васић 7, Стојановић 8, Аврамовић 8 (од 81. Протић 7), Пешић 8, Гаврић 8 (од 63. Милосављевић 8), Станојловић 8 (од 77. Батолингар -).

Од раније је познато да ће у Суперлигу Напредак и Чукарички. Крушевљани су пласман прославили у петак увече, у првом мечу претпоследњег кола. Победили су Борац (2:1).
У Српску лигу одлазе Телеоптик, Банат, Раднички Нова Пазова, Младеновац, Колубара и Нови Сад.

Делимично је познато ко ће следеће сезоне постати прволигаш.

Из Српске лиге Запад улази Слога (Петровац на Млави), на истоку је фаворит за пласман нишки Синђелић, у Војводини је Долина практично обезбедила пласман, а у Београду Синђелић два кола пре краја има три бода више од Шумадије Јагњило.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.