Канаринци пред суспензијом?

Фудбалски клуб Нови Сад, члан Српске лиге - група Војводине, налази се у огромним проблемима, с обзиром да је из Фудбалског савеза Србије, у ФС Војводине стигао допис по ком се “канаринци” практично стављају под суспензију.

То значи да док не измире дугове према судијама, делегатима и бившем тренеру Богдану Кораку, неће моћи да наставе такмичење. Одавно је познато да је РФК Нови Сад у у дубиози и да су дугови велики, али данашњи допис из ФСС је на седници Извршног одбора Фудбалског савеза Војводине изазвао доста недоумица и различитих тумачења, као и предлога шта би ФСВ требао чинити по том питању? Ипак, преовладало је мишљење да је ФСС обавестио ФСВ о чињеницама, а да Војвођани сада треба да поступе у складу са Статутом, а то значи извршно: да се предмет проследи Дисциплинској комисији ФСВ, која би по аутоматизму требала да забрани РФК Нови Сад да региструје играче и настави такмичење док не реши потраживања. Изнете су и цифре. Дуг према ФСС је 600 хиљада динара, према ФСВ око 150 хиљада динара, а према Богдану Кораку 14.500 евра.

Оно што целу причу у вези са клубом са Детелинаре чини још мучнијом су незваничне, али по многим тврдњама поуздане информације, по којима су неки клубови запретили да ако се Новом Саду прогледа кроз прсте, ни они неће плаћати судије. Такође, доста упућенијих тврде да су дигови тог клуба велики, а да решење мука није на видику.

Поред ове вруће теме, Извршни одбор ФСВ је на данашњој седници утврдио и календар такмичења у пролећном делу сезоне Српске лиге групе Војводине. Наставк првенства креће 6. марта, а последње коло је на програму 8. јуна, а констатовано је да утакмице могу да се играју и суботом. Такође, 21. и 27. коло играће се у среду 16. априла и 21. маја.

извор:дневник