Битна победа против Дунава

Славље са навијачима после победе
Прекинут је низ фудбалера Дунава од 7 утакмица без пораза. У 18. колу СЛВ, фудбалери Новог Сада су победили Дунав резултатом 1:0.

На самом почетку утакмице тренер Дунава Михајло Бошњак био је приморан да изврши измену, повредио се млади Илић, а уместо њега на терену место је заузео Јагузовић. Дунав је први припретио на утакмици и то преко Качара у 8. минуту, његов ударац из полуволеја са дистанце прошао је поред гола. У 11. минуту Кокир је прошао два играча домаћих, али потом лоше шутирао са ивице шесанестерца.

Домаћи су 12. и 19. минуту покушали ударцима са дистанце, али су били непрецизни. Јагузовић је опробао свој ударац у 33. минуту, али као и до тада сви ударци фудбалера Дунава су одлазилипоред гола. Нови покушај да угрози гол Новог Сада, Дунав је имао у 45. минуту када је Штетић добро шутирао са дистанце, а на месту је био голман домаћих Чавић. И када се очекивао не толико занимљивог првог полувремена, екипа Новог Сада једошла у вођство, а касније ће се и испоставити до победе.

Продор нападача Дунава
У току је била надокнада првог полувремена, играч домаћих је пресекао једну лопту на средини терена, потом одиграо на десну страну ка Бајићу који је одлично центрирао, Јовишић је успео да интервенише испред нападача домаћих, али том прилиликом лопта је погодила Жежеља у колено и завршила у голу -1:0. Одмах након погодка судија је одсвирао крај првог полувремена. У друго полувреме Дунав је кренуо са намером да изједначи резултат, а домаћин је вребао из контри. Први прилику у другом полувремену имали су домаћи играчи у 52. минуту, после центаршута са десне стране терена, нападач Новог Сада „ухватио“ је волеј из прве, а Јовишић је био сигуран. Најбољу шансу да стигне до изједначења Дунав је имао у 58. минуту – Башкало је сјајно проиграо Зоговића по левој страни који је из трка послао оштру лопту на петарац, голман домаћих је слабо интервенисао, али у последњи час испред Штетића интервенисао је штопер Новог Сада и послао лопту у корнер. Башкало је извео корнер, а лопта се у гужви која је настала, одбила до Качара који ударцем вара Чавића, али у последњем тренутку одбрана Новог Сада успева да интервенише и избаци лопту са саме гол линије.

Корида слави победу
 У 63. минуту Кокир је прошао по левој страни и ушао у казнени простор домаћих, потом је снажно шутирао слабијом левом ногом, голман Ћавић успео је да интервенише, на одбијену лопту натрчао је Башкало, али је голман домаћих још једном добро интервенисао. Нови Сад је у кратком интервалу извео два опасна контра напада, а оба пута Јовишић је сјајно интервенисао и спречио веће вођство Новог Сада. У 83. минуту после корнера са леве стране, голман домаћих је лошсе интервенисао, али одбрана је још једном интервенисала и спречила изједначење. Последњу шансу за Дунав на овој утакмици имао је Башкало у 87. минуту, када је покушао ударцем из окрета, али Чавић је интервенисао и избацио лопту у корнер.

Наредни меч Нови Сад иде у Сенту где ће снаге одмерити са лидером табеле.

0 коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.